Posted by: laletour | December 16, 2007

Нещо интересно за о. БАЛИ и ИНДОНЕЗИЯБАЛИ – OСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

Бали е тропически остров разположен на 8 градуса южно от екватора и е в сърцето на Индонезийския архипелаг, който е най-големият на планетата, състоящ се от около 14 000 острова и е част от Република Индонезия.
Образува верига заедно с остров Ява на запад и Ломбок на изток. Заради богата си история, култура и изкуства – танци, склуптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света.
С десетките си хиляди храмове и пагоди, Бали е известен още като “Острова на хилядата Храма”.

Бали се простира на площ само 5,632 кв. км /2,175 кв. мили/, а разстоянието между южната и северната му точки е 90 км и по – малко от 140 км /90 мили/ от най – източната до най – западната си точка. Поради това няма проблем да разгледате целия остров чрез дневни турове. Можете да отидете, където искате на острова през деня и да се върнете до вечерта в хотела или вилата, където сте отседнали.

Столицата на Бали е Денпасар.

Разположен само на 2 км от Ява, климата, флората и фауната на Бали са подобни като на по – големият му съсед /Ява/. Острова е известен с красивата си природа. От запад на изток се простират 6 вулкана – между 1,350 и 3,014 м. Има буйни тропически гори, вулкански езера, бързи реки, зеленчукови и плодови градини. Южните плажове на острова са покрити с бял пясък, докато плажовете в другите части – със сив и черен вулканичен пясък.

Дневните температури са между 20 и 33 градуса през цялата година. От декември до март северният мусон може да причини проливни дъждове и висока влажност, но обикновено дните са слънчеви, а дъждовете започват през нощта и преминават бързо. От юни до септември влажността е ниска и е приятно хладно през вечерите. През този период едва ли ще вали.

Островът е религиозно независим от останалата част на Индонезия. За разлика от своите съседи – мюсюлмани, балийците изповядват религията Хинди. Вярата им съдържа елементи от Будизма и от древните аминистични изповедания, типични за архипелага. Като една от най – развитите туристически инфраструктури на Индонезия, Бали има няколко плажа на Южния си бряг, където отсядат 90 % от посетителите

JUMBARAN BAY:
Някогашното рибно селце, днес е райско кътче за любителите на луксозни курорти. На западната част на полуостров Букит към южната част на Кута, района е осеян със снежнобели плажове, зашеметяващи с романтичната си красота залези и сапфирени вълни, по които се движат пъстроцветни рибарски корабчета.
Естествената защита на кораловите рифове осигурява безпроблемно гмуркане и плуване.

NUSA DUA:
Нуса Дуа се състои от два миниатюрни острова, свързани по между си с укрепена пясъчна площ. За разлика от Кута и Санур, това е един изцяло изкуствено планиран и създаден курорт. Въпреки, че за да видите “истинския” Бали, трябва да посетите и други места, плажовете на Нуса Дуа са очарователни, а хотелите – луксозни.

KUTA:
Някогашният единствен курорт на Бали, в днешни времена се е превърнал в търговски център. Златните му пясъци са пълни с хора, а главната улица е на броени метри от плажа и е осеяна с бутици, заведения за бързо хранене, барове и дискотеки.

SANUR:
Това е вторият курорт в Бали и е идеалната смесица от Кута и Нуса Дуа. Хотелите, плажовете и ресторантите са пръснати из целия Санур. Девствените плажове, оградени от колоритни коралови рифове и спокойствието – това са идеалните условия за почивка, гмуркане, плаване и уиндсърфинг.

Вижте галерия на Индонезия и о. Бали

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: