Posted by: laletour | February 18, 2008

ЕКСКУРЗИЯ до БРАЗИЛИЯ


БРАЗИЛИЯ – Рио де Жанейро
7 дни/ 6 нощувки
от 690 EUR/ 840 EUR

Ден 01
Пристигане. Обиколка на града.
По време на обиколката ще се движим покрай най-известните плажове на Рио – Леблон, Ипанема, Копакабана и Ботафого, през Фламенго парк- огромен килим от зеленина за да достигнем до Музея на Модерното изкуство и Паметника на войниците от II Световна война – Мемориал в чест на бразилците сражавали се в Европа, Музея на Кармен Миранда. Ще се разгледаме колониалният център, ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида побираща 25 000 души, най-големия стадион в света – Маракана с капацитет 200 000 души.

Ден 02
Целодневна екскурзия – Корковадо и „Захарната глава” (включва барбекю обяд) – продължителност 8 часа.
Закуска. Изкачване със зъбчата железница, която преминава през природният резерват Тиджук на планината Корковадо до прочутата статуята на Исус Христос Спасителя. След като се насладим на изумителната гледка която се открива от Панорамната площадка около статуята, с железницата се слизем до барбекю ресторант за обяд. След обяда се изкачваме със специален кабинков лифт на природния феномен „Захарна глава”. Следва посещение на центъра на града, преминава ме през деловия център и други забележителности, като Кметството, Църквата Канделария, Катедралата Сент Себастиян, Градския театър, Националната библиотека, Музея на изящното изкуство, „Самбадромо” – специално съоръжение построено за прочутите Карнавали. Завръщане в хотела.

Ден 03
Целодневна екскурзия до Петрополис (включен обяд) – продължителност 8 часа.
Закуска. Излизайки от Рио, ще осъществиме пътешествие до Петрополис, изкачвайки планината „Оргоас”, след всеки завой пред Вас ще се откриват нови и невероятни картини на дивата субтропична растителност и планински изгледи. В Петрополис – известен летен курорт – ще посетим Двореца на Императора Дон Педро II превърнат в Музей, където са изложени антични мебели, бижута,книги и гоблени. Ще видим един от най-ярките примери на Готическа катедрала, наричана Сао Педро Алкантара, където се намира и гробницата на императорската династия. Ще обядваме в Конгресно – туристическия център, който е бил построен през 1944 г., като комплекс за хазарт и е бил хотел с казино до1946г., когато забраняват хазарта в Бразилия, забележителен с запазената си стара архитектура, бални зали, галерии, театър, зали, балкони и т.д. Завръщане в хотела.

Ден 04
Целодневна екскурзия до тропически остров.
Тази екскурзия ще бъде едно от най- забележителните изживявания в целият район на Рио. Пътувайки 1 ½ часа през поля, бананови плантации, села минаваме покрай малките рибарски селища на Итакуруса. Към прекрасната природна гледка тук се прибавя и красотата на 300 тропически острова. Скалисти, покрити с гъста дива растителност те са като плаваща джунгла в изумрудено зелената вода. Качваме се на корабче за морска разходка по спокойните води на залива Сепетиба. Спираме за плаж на самотен остров, след това продължаваме до частен остров за да се насладите на спокоен и непретенциозен обяд на открито. След обяда можете да използвате свободно времето на острова както пожелаете – да се разходите по брега, до поплувате, да поработите върху своя Рио тен. Прибиране в хотела към 18,00 часа.

Ден 05
Свободно време. Закуска. По желание – разглеждане на шопинг центъра и Музея на скъпоценни камъни на фирмата Щерн в Ипанема. От фирмата Ви предоставят транспорт от и до Вашия хотел. Ще имате възможност да видите как самородните камъни се превръщат в прекрасни бижута с есклузивен дизайн. За 12 минути ще видите как в работилниците се оформят, режат, полират, позлатяват, оценяват и превръщат в произведения скъпоценните камъни. Не пропускайте експозицията в шоу рума на втория етаж, там ще можете да насладите на и типично бразилски напитки.

Ден 06
Отпътуване. Закуска. Трансфер до Международното летище за Вашият полет.

Ден 07
Кацане на летище София.

Избор на хотели
Copacabana palace hotel- www.copacabanapalace.com.br
Merelin copacabana hotel- http://www.hotelmerlin.com.br/

Hotel Ceasar Park Ipanemawww.caesarpark-rio.com
Hotel Intercontinentalwww.intercontinental.com
Mercure hotelwww.hotels-world.com/mercure

Цената включва:
05 нощувки в 4/5* хотел със закуска
Обеди включени в програмата
Входни билети за обектите по програмата
Трансферите по програма
Екскурзовод с английски

Цената не включва:
Самолетен билет София – Рио де Жанейро- София
/цената на самолетния билет е от 950 EURO– на горе/
Напитките не са включени към храната по програма
Бакшиши

** Цените са валидни за минимум 2 души и зависят от категорията на хотела
** Корковадо и „Захарната глава” са затворени в неделя и на официалните празници
** Императорския Музей е затворен в понеделник.
Поради тази причина екскурзията до Петрополис не се осъществява в понеделник.

Виза: без до 90 дни

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: