Posted by: laletour | May 3, 2008

ЕКСКУРЗИЯ до ПЕРУПЕРУ – ЗЕМЯТА на ИНКИТЕ
7 дни/ 6 нощувки
От 699 EUR/ 849 EUR

Ден 1: Пристигане на летище Лима, посрещане и настаняване в хотел.

Ден 2: Лима – Куско
Закуска. Рано сутринта отпътуване за летище Лима и полет до Куско. Настаняване в хотел в Куско.
Следобед: Опознавателен тур с гид в Куско, посещаваме Главния площад, Катедралата и Храма на Слънцето или Кориканча. След това, пътуваме извън града с посещение на селищата на Инките – Кенко, Тамбомачаи, Пука Пукара и забележителната крепост на Саксайуаман. Връщане в хотела – вечеря в битов ресторант с фолклорно шоу.

Ден 3: Куско: Свещената долина на инките.
Закуска: Целодневна екскурзия до „Свещената долина на Инките”, разположена по поречието на река Вилканота. Ще имаме възможността да се пазарим с продавачите на традиционния индиански селски пазар Писак, устройван в вторник, четвъртък и неделя. Обяд в местен ресторант.
Следобед, преминаваме през гр. Калка и Урубамба, посещаваме Крепостта на Инките и Цитаделата на Олантайтамбо, построени за защита на входа към долината от възможно нападение на племената от джунглата. Може да се разходим по старинните улици на близкия град, за да придобием представа как е изглеждал този военен, религиозен и селско-стопански център по времето на разцвета на империята на инките. Завръщане и нощувка в Куско.
Свободна вечер за разходка по Главния площад, за да усетим нощната атмосфера и вкуса на Писко коктейлите в някой от многобройните заведения около площада.

Ден 4: Куско – Мачу Пикчу – Куско.
Закуска. Денят започва с ранно отпътуване за гарата на Куско и 3 ½ ч. пътуване с влак до известната крепост на Инките Мачу Пикчу, известна като “Изгубеният град на Инките”, открит за науката през 1911 г. от американския изследовател Хирам Бингам. След пристигането в Агуас Калиентес – 25 минути с автобус до „Изгубеният град на Инките”.
Разглеждаме руините около 3 часа, докато екскурзовод ни запознава с поразителното технологично ниво на строителство на този забележителен паметник – Храмът на Слънцето, Кралската гробница, Домът на свещеника, баните на инките и Храмът на трите прозореца. Потапяме се в миналото, и с помощта на нашия екскурзовод опознаваме живота на тези забележителни хора. Обядът е в местен ресторант в Агуас Калиентес. Следобяд с влак се завръщаме в Куско. Посрещане и настаняване в хотел.

Ден 5: Куско – Лима
Закуска в хотела в Куско. Отпътуване до летището за полет до Лима. Посрещане в Лима и настаняване в хотел. Самостоятелен обяд. След обяд опознавателен тур с екскурзовод на най- известните забележителности на Лима, „Градът на кралете”. Турът включва старинният център на Лима, площад Сент Мартин, площада на Кметството, Правителствения дворец, Кметството, Катедралата и Музея на религиозното изкуство, Църквата на Санто Доминго, гробницата на Санта Роза и Сент Мартин де Поррас, и балконите в колониален стил на Лима. Посещаваме Катедралата, светата обител на Сан Франциско, най-големият монументален комплекс на колониалното изкуство в Америка и културно наследство на човечеството. Посещаваме и Ел Оливар Парк, с маслиновата гора, донесени от Испания през ХV век, централния парк Мирафлорес и Ланкомар, символ на съвременна Лима и туристически и развлекателен център, както и чудесно място откъдето да се насладим на великолепния изглед към Тихия Океан. В късния следобед се връщаме в хотела.

Ден 6: Заминаване
Закуска: Трансфер до летището за международен полет.

Ден 7: Пристигане в София.

Цената включва:
В Лима: Опознавателен тур
В Куско: Опознавателен тур, вечеря с фолклорна програма.
В Свещената долина на Инките: Целодневна екскурзия до традиционен индиански пазар (отворен само – вторник, четвъртък и неделя); Крепостта на инките – Цитаделата на Оллантаятамбо, включва обяд.
В Мачу Пикчу: Посещение с екскурзовод на Крепостта на Инките,
-обяд
– 5 нощувки
– Закуски, обеди и вечери, включени в програмата.
– Всички билети за посещение на обектите
– Всички трансфери по програмата
– Вътрешен полет Лима – Куско – Лима
– Билет за влак Куско – Агуас Калиентес – Куско
– Автобусен билет Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Агуас Калиентес
– Екскурзоводи на английски/ испански по програмата

Цената не включва:
Международен полет София – Лима – София / самолетния билета е то цени 800 Еuro…../
Летищни такси ( USD 30,25 за международен полет и USD 6,05 за вътрешен)
Свръхбагаж (вкл. на Пуно /Куско рейс)
Алкохолни напитки, сода и бутилирана минерална вода
Бакшиши

** Цените са валидни за минимум 2 души и зависят от категорията на хотелите
** Полетът Лима / Куско / Лима започва от USD 159,00 в зависимост от класата

Виза: без до 90 дни
Температури и валежи в Куско /средна/
Max C -19- 22 градуса
Min C- 1-7 градуса
Валежи мм- 2-6 мм
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: