Posted by: laletour | May 3, 2008

Забележителности и курорти в МЕКСИКО

Мексико е интересна страна не само заради спокойствието и ниските цени, които може да предложи на туристите си. Страната привлича с живописна и разнообразна природа, както и с древна култура. Две трети от територията на Мексико са покрити с планини, много от които вулканични. Крайбрежието на Мексиканския залив пък предлага денонощни забавления.
Заради разнообразието, което предлага, Мексико приема ежегодно 5.5 милиона чуждестранни туристи и има добра туристическа инфраструктура. Туризмът е един от главните доходни отрасли на страната.Мексико е страна на древна индианска култура, отделни черти на която са запазени и до днес. Най-великата от всички древни индиански култури е културата на племето на маите. Маите са били изкусни строители и архитекти, които умеели да строят стъпаловидни пирамиди, храмове, многоетажни здания.
Забележителности на Мексико
Туристите, които търсят екзотика, ще останат доволни от тихоокеанските курорти Пуерто Ескондидо, Акапулко и залива Пуерто Маркез, от п-в Юкатан и Канкун.
Куророртни центрове са Акапулко на Тихоокеонското крайбрежие, Канкун на Мексиканския залив и п-в Юкатан.
На север от Акапулко са вертикалните скали в местността Лас Брауас – скалата на скачача, известна със скоковете от върха на скалата, висока над 20 м. Наблизо по реката са снимани част от филмите с Рамбо.
Още по на север са курортите Икстапа и Зихуатанейро с 340 слънчеви дни в годината. Икстапа е свърхмодерен, луксозен курорт, а Зихуатанейро съчетава удобствата със запазения облик на малко рибарско селище.
Малкият курорт Лас Харас (Феите) се характеризира с максимално използване на особеностите на терена и с използване на естествени материали – скали и цели дървета, включени в архитектурния ансамбъл. Сградите са бели и напомнят мавритански стил.

Пуерто Валярде комбинира супер лукс със селска атмосфера на фона на Сиера Мадре. Най-добрият сезон тук е от декември до април.

Исевна Нуево Вайарт е курортно селище на Тихия океан изградено в стил, напомнящ този на маите

Акапулко-лагуната Коюка- тази красива лагуна с прясна питейна вода се намира на около 10 км северно от Акапулко. Тук са снимани няколко от филмите за Тарзан, както и “Рамбо 2”.

Круиз с лодка ще Ви позволи да надблюдавате буйната тропическа растителност, горичките от кокосови палми и плаващите покрай брега водни хиацинти.
Живописните острови разкриват богатото разнообразие от редки и защитени птици като бели и черни чапли, пеликани, марабу и още над 250 вида.
По крайбрежието има множество клубове за водни ски и ресторанти. Клубовете ви дават възможност да покарате водни ски, да ловите сладководна риба като robalo, lisa, mojarra, pargo de piedra или просто да се попечете на брега. Някои от тях разполагат и със собствени плувни басейни. Всеки ресторант предлага вкусна морска храна, приготвена по собствени рецепти.
Ривиерата на маите” е туристическото наименование на източната плажна ивица на п-в Юкатан.

Курортите „Есмералда” и „Диаманте”, където протекоха снимките на „Острова на изкушението”, са собственост на мексиканския актьор Роберто Палазуелос, известен с разточителните си участия в латиносериали под псевдонима
Черният диамант. В курорта има 1500 апартамента, близо 30 хотела и се простира на 1 милион квадратни метра. Хотелите са най-новите сред мексиканските курорти и са строени през последните три години, респектиращи с огромните спа-центрове, опитомената джунгла между хотелите, в която живеят дори лисици, водните барове, 10-те ресторанта с различна екзотична кухня, басейнът от 3 000 квадратни метра, лодките във вътрешните канали на хотела, изкопани преди самата плажна ивица, както и самата тя – неподражаема по целия карибски бряг на Юкатан .

Канкун- Бижу на Карибите, който е туристическата гордост на Мексико.
Разположен на карибския бряг, през периода март-април Канкун се превръща в “сладка лудост”. Тук никой не си брои коктейлите “Маргарита”, а разкошните плажове и нощният живот са супер. Можете да прескочите с автобус до Плайа дел Кармен, за да се насладите на пясъчния рай. На много места има прекрасни условия за гмуркане. Канкун е остров, който е отворен от едната си страна и оформя великолепна лагуна, а от другата посреща континента. Пясъкът никога не пари, макар че слънцето грее през целия ден. Канкун е девствено място, с прекрасни карибски плажове с бели пясъци, кристални тюркоазеносини води и дива екзотична природа. Руините от древната цивилизация се намират в неговия периметър, както и най-големият коралов риф на Западното полукълбо.
Интересни заведения в Мексико
“100 % натурал” – верига от ресторанти в цялата страна, предлагащи 100% натурални продукти, произведени пред Вас на часа – сандвичи, салати, сокове и безброй специалитети“Чилис” – популярна верига от ресторанти в цяло Мексико, известна с високото качество на предлаганите специалитети и напитки, сред изискан интериор.
Предлага забавления за децата по време на престоя Ви в заведението Ла таблита – луксозна верига от ресторанти, предлагащи висококачествени менюта, предимно месни.
Съобразно нивото си предлага и по-високи цени “Планета Холивуд” – изисканите ресторанти в Мексико сити и Акапулко предлагат по малко за всеки вкус, сред атмосферата на филмови декори и автентични аксесоари от известни холивудски ленти “Хардрок Кафе” – възможност да пийнете и похапнете редом с китарите на Елвис Пресли, позивите на Джон Ленън и стотици други спомени от миналия век.
Уникално меню и изискана музика на живо “Поко Локо” – мексиканска верига заведения. Предлага незабравими нощи, стига да имате чувство за хумор. Безбройните шеги и номера на персонала и интериора – от портиера и клатещия се асансьор до управителя ще Ви накарат да се смеете до полуда. Пили ли сте лютива текила с тенджера на главата, по която сервитьора удря с чук? Това е вашият шанс!
Ресторант “Таифа” – изискан ресторант в сърцето на града. Предлага изключително меню, напитки и уникалните меса, приготвени от майстори готвачи
Хасиенда “Енрикес” – забележително заведение в Мексико сити, което само произвежда всичко, което се предлага в менюто му – от виното до месото. Музика на живо, барбекю и изискана кухня, перфектно обслужване и уникален интериор в истинска хасиенда. Разполага с огромен брой места, но въпреки това винаги с предварителна резервация.
“Санборнс” – верига заведения и магазини, събрали в себе си аристократизма на старо Мексико и автентичния облик на отминалите векове
“Тексаска роза” – забележителен ресторант в Акапулко. Насладете се на типични американски гозби сред автентичния интериор на заведението. Крокодили на живо, труп в тоалетната, пушки по стените, въжени мостове над пясъци с тарантули. Не се препоръчва за хора със слабо сърце!“
Дискотеката “Ел диаманте” – уникално съоръжение, кацнало на хълмовете на Акапулко. В сградата, изцяло от стъкло, ще се насладите на танците на стотиците посетители, докато гледате като на длан целия курорт и Тихия океан.
Дискотека “Андромеда” – забележителното заведение е конструирано като крепост отвън, а отвътре често сменя интериора си. Един от регулаторите на модните течения в курорта, винаги актуален и посещаван
Дискотеката “Ел булбо” – в сърцето на нощно Мексико сити. Срещу единичен вход (за дамите безплатно) имате на разположение 5 зали, 7 бара с безплатни напитки и цялата емоция на латино музиката.
Ресторант “Ел цокало” – в сърцето на Таско. Сред забележителен интериор ще можете да се насладите на планинските деликатеси и лютиви меса с изглед към центъра на градчето и изключителната “Пясъчна катедрала”
Ресторант “Монте Таско” – забележителна панорама от хълмовете край градчето на среброто, разполага с изискана кухня и собствен лифт за изкачване.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: